YuIP.org Përdorni YuIP faqe për të zbuluar IP tuaj, për të kontrolluar portet e hapura, gjithashtu testuar latente në serverat e shumta në botë dhe të japë komandën internet Ping.

Test nëse një port TCP është e hapur apo e mbyllur.

Shkruani IP ose Host

Shkruani numrin e portit

TEST
  • Përdorni këtë faqe për të kryer teste në portet që ju dëshironi. Për shembull, ajo mund të jetë e dobishme për të parë nëse një derë të caktuar është me të vërtetë e mbyllur ose të hapur në internet, pasi të keni bërë një mjedis në router tuaj ose NAT, pas kryerjes së një mjedis në Firewall në kompjuterin tuaj.
  • Në varësi të cilën dera është e hapur, ose që aplikimi përdor portin, të ketë një derë të hapur mund të jetë shumë e rrezikshme për të rrjetit tuaj ose kompjuterin tuaj. Unë mund të rekomandojë për përdoruesit e zakonshëm për të mbajtur të gjitha dyert të mbyllura. Të hapur një derë vetëm në qoftë se ju keni besim të plotë në aplikimin që do të bëjë përdorimin e tij.

më lista të zakonshme TCP port që ju mund ta provoni

derë protokoll përshkrim
20-21FTPFTP është një mënyrë mjaft të shpejtë dhe të gjithanshëm për të transferuar fotografi, një nga më të përdorur në internet. Kryesisht zhvilluesi dëshiron të presë fotografi në faqen tuaj.
22SSHMe SSH ju mund të hyni në një server virtuale sikur keni qenë në një terminal komanduese, tipit DOS. Ajo është përdorur gjerësisht në serverat Linux.
23TelnetTelnet është si njëjtë si SSH, por më popullor në Windows dhe më pak të sigurta se SSH.
80HTTPPort 80 është port parazgjedhur përdorur nga serverat e internetit në web hosting faqet e. Ku faqet e internetit është dhënë pa encryption.
139,445SMBKy protokoll është përdorur nga Windows për pjesën e rrjetit dhe printera përbashkëta. Është shumë e rëndësishme që dera është e mbyllur në internet për sigurinë e pajisjes tuaj.
443HTTPSPort 443 është port parazgjedhur përdorur nga web serverat seguros.Onde faqeve web është dhënë në mënyrë të koduar.
3389RDPRemote Desktop Protocol (RDP) është përdorur për të remotely të lidhur në kompjuter running Windows. Ajo është standard në serverat qasje Windows Server.
5800,5900VNCVNC mund të përdoret për të lidhur në një makinë të jetë ajo Windows, Mac, Linux. Kjo mund të bëhet ose në rrjetin e brendshëm dhe në Internet.

YuIP.org