YuIP.org Користете YuIP сајт да се најде вашата IP, да се провери отворени порти, исто така се тестираат на латентност на повеќе сервери во светот и се даде на онлајн пинг командата.

Ги тестираат вашите латентност со повеќе сервери во светот.

родители состојба латентност
АвстралијаНов Јужен ВелсТЕСТ
БразилСао ПаолоТЕСТ
Велика БританијаАнглијаТЕСТ
германијаХесеТЕСТ
ИндијаMaarastraТЕСТ
ИрскаЛенстерТЕСТ
ЈапонијаТокиоТЕСТ
Јужна КорејаИнчеонТЕСТ
КанадаКвебекТЕСТ
САДВирџинијаТЕСТ
САДОхајоТЕСТ
САДКалифорнијаТЕСТ
САДОрегонТЕСТ
СингапурСингапурТЕСТ

Ги тестираат вашите латентност на сопствен служи.

Внесете ја URL адресата на типот на сликата PNG, JPG, GIF.


На помалку бајти на сликата ќе биде најдобро да се направи тест на латентност.
ТЕСТ

  •  
  •  
  • Со латентност тест за повеќе сервери во светот, можете да го користите за да го најдете просек латентност на вашиот компјутер на друг сервер во светот. Сметам дека е интересно, ако сакате да биде домаќин на веб-страница во еден регион, кој е на повеќето достапни цени, плус не сакате да го направите тоа без да се знае првиот латентност. Сите тестови се вршат на серверите AWS S3 освен Сао Паоло.
  • Со тест на сопствени латентност, можете да ги преземат тест на друг сервер кој не се наведени погоре. Само обезбеди URL на сликата и кликнете тест. Идеално, помалите сликата ќе биде подобро за тест на латентност.

YuIP.org