YuIP.org Користете YuIP сајт да се најде вашата IP, да се провери отворени порти, исто така се тестираат на латентност на повеќе сервери во светот и се даде на онлајн пинг командата.

Стартувај онлајн пинг командата.

За да PING функција е потребна дозвола ICMP на Firewall.

Внесете IP или Домаќинот

PING

  • Пинг командата или (Packet Интернет Групиране мрежа) е команда за тестирање на конекција помеѓу уредите на мрежата. Во суштина, системот ќе испрати команди и да се чека за одговор, ако го добива команда беше успешна.
  • Во нашиот тест на пинг командата е извршена 5 пати, а податоците пакет испраќање е 32 бајти.
  • Набргу по време името може да забележите на времето што е потребно да се праќаат и примаат одговор на пинг командата. Овој пат е во милисекунди.
  • Наредбите на пинг извршува на оваа страница се испраќа на серверот AWS во Вирџинија во САД.

YuIP.org