YuIP.org Користете YuIP сајт да се најде вашата IP, да се провери отворени порти, исто така се тестираат на латентност на повеќе сервери во светот и се даде на онлајн пинг командата.

Вашата IP на интернет

44.221.66.130

вашиот провајдер

просечната латентност

 
  • Вашата IP адреса на интернет, јас сум се однесуваат на вашиот јавната IP адреса, што значи дека IP адресата што секој веб-сајт овозможува пристап може да ја видите. Ако сте со користење на прокси серверот јавната IP адреса одговара на публиката на вашиот прокси сервер IP адреса.
  • Вашата IP адреса на LAN, тоа е исто како и вашите приватни IP адреса. Оваа IP е достапна само за уреди кои се поврзани со вашата локална мрежа. За да ја видите вашата IP адреса на пристап LAN овој сајт е препорачуваме да користите прелистувачот Chrome или Firefox прелистувачот, бидејќи не секој може да ја видат.
  • Проследени IP одговара на IP адресата, кој има за цел да се идентификуваат со уред за пристап до интернет сајт преку HTTP прокси сервер. Можно е дека на вашиот прокси-сервер е конфигуриран да не се прикаже вашата IP испраќаат. Дали има други ситуации кои Препратена IP е со користење на оптоварување избалансиран.
  • Вашиот ISP, оваа област обиде да се идентификуваат на компанијата одговорна за вашата интернет конекција.
  • Просечната латентност, мислам на просечното време на вашиот интернет се праќаат и примаат мала команда на веб-страница. Ова се случува во секое време и повторно кога пристапувате на веб-страница. Значи пократко време, побрзо да се праќаат и примаат comandos.O систем ќе се обиде да направи тест латентност со вашиот интернет со користење на најблискиот сервер AWS можеш.

YuIP.org